Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Μήνυμα Σεβ. Μητρ. Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου για την έναρξη μαθημάτων στα Γυμνάσια-Λύκεια σχολικού έτους 2012-2013


ο MΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
ΛΕΥΚΑΔΟΣ &ΙΘΑΚΗΣ
ΘΕΟΦΙΛΟΣ


Αρ. Πρωτ.: 1066

ΜΗΝΥΜΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ & ΛΥΚΕΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 201- 2013



 








Αγαπητά μου παιδιά,
Με ειλικρινή πατρική αγάπη ευλογούμε σήμερα το ξεκίνημα και της φετινής νέας σχολικής χρονιάς, ζητώντας από τον Πανάγαθο Θεό, την Πηγή της Αληθινής Σοφίας, να φωτίζει με την Χάρη Του το νου και την καρδιά του καθενός σας.

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας σε αυτό το καινούριο σας ξεκίνημα μια διδακτική ινδιάνικη ιστορία, την οποία συνάντησα κάπου στο διαδίκτυο. Λέει, λοιπόν:
«Ένα βράδυ, ένας γέρος Ινδιάνος της φυλής των Τσερόκι, μίλησε στον εγγονό του για τη μάχη που γίνεται μέσα στην ψυχή των ανθρώπων. Του είπε:
-Γιέ μου, η μάχη γίνεται μεταξύ δυο «λύκων», που υπάρχουν μέσα σε όλους μας. Ο ένας, είναι το Κακό. Είναι ο θυμός, η ζήλια, η θλίψη, η απογοήτευση, η απληστία, η αλαζονεία, η αυτολύπηση, η ενοχή, η προσβολή, η κατωτερότητα, τα ψέματα, η ματαιοδοξία, η υπεροψία, «το εγώ».Ο άλλος, είναι το Καλό. Είναι η χαρά, η ειρήνη, η αγάπη, η ελπίδα, η ηρεμία, η ταπεινοφροσύνη, η ευγένεια, η φιλανθρωπία, η συμπόνια, η γενναιοδωρία, η αλήθεια, η ευσπλαχνία και η πίστη στο Θεό.
Ο εγγονός, αφού σκέφτηκε για ένα λεπτό, ρωτάει τον παππού του:
-Τελικά, παππού, ποιος «λύκος» νικάει;
Και ο γερο-Ινδιάνος απάντησε απλά:
-Αυτός … που ταΐζεις!»

Τα πάντα γύρω μας, αγαπητά μου παιδιά, μας παρακινούν να ακολουθήσουμε τον εύκολο δρόμο· αυτόν που δεν χρειάζεται κόπο, αγωνία, προσπάθεια, αγώνα! Ο Χριστός, αντίθετα, απευθύνει πρόσκληση ανοιχτή σε νέους δυναμικούς, τολμηρούς, αγωνιστές! Νέους σαν εσάς –ελπίζω και θέλω να πιστεύω! Σας καλεί, λοιπόν, παράλληλα με τον σταθερό αγώνα για την σχολική σας πρόοδο, να επιδοθείτε σε καθημερινά αθλήματα πνευματικά! Να βαδίσετε κόντρα στο ψέμα, ενάντια στην υποδούλωση σε κίνητρα ευτελή και επιδιώξεις χαμερπείς! Όσους τολμήσετε να ανεβείτε «λίγο ακόμα ψηλότερα», σας ευλογεί και με τα δυο Του χέρια!

Με τις σκέψεις αυτές, επιθυμώ να απευθυνθώ προσωπικά στον καθένα από τις κυρίες και τους κυρίους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και πρώτα – πρώτα στις μαθήτριες και τους μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων μας, τους φερέλπιδες νέους του τόπου και της πατρίδας μας, για να σας ευχηθώ:
Καλόν αγώνα! Καλή δύναμη στη ζωή και στα μαθήματα!
Ευλογημένο να είναι και το νέο σχολικό έτος!
Θα χαρούμε ασφαλώς να σας συναντήσουμε από την Κυριακή, 7 Οκτωβρίου στις «Νεανικές Συντροφιές», δηλαδή στις ομάδες διαλόγου και επικοινωνίας με νέους της ηλικίας, που θα λειτουργούν στην περιοχή σας.

Λευκάδα, 11 Σεπτεμβρίου 2012
Με πατρικές ευχές
Ο Μητροπολίτης και πνευματικός σας πατέρας


                           † Ο Λευκάδος και Ιθάκης  Θ ε ό φ ι λ ο ς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου