Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Απο τον εορτασμό του Οσίου Ιωακείμ στην Ιθάκη


ag_iwakeim

Ρεπορτάζ // Μιχάλης Ζαφείρης

Με μεγάλη λαμπρότητα ξεκίνησαν σήμερα το απόγευμα οι εορτασμοί για την ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Ιωακείμ του παπουλάκη του εξ Ιθάκης.
Κλήρος και λαός ανέβηκε νωρίς το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Σταυρού Ιθάκης, όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου, για να τελεστεί η Ιερά Παράκλησις .
Ευθύς μετά την Ιερά παράκληση πραγματοποιήθηκε Ιερά Λιτανεία των Ιερών Λειψάνων του Οσίου με την συμμετοχή της μπάντας του Δήμου Ιθάκης, των αρχών του τόπου και των σωμάτων ασφαλείας.
Μετά το πέρας της Ιεράς Λιτανείας τελέστηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός μετά πάσης θρησκευτικής λαμπρότητος χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου και συγχοροστατούντος του οικείου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου.
Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος καλωσόρισε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης, ευχαριστώντας τον για την πρόσκληση που δέχτηκε να παρευρεθεί στην Ιερά πανήγυρη του Οσίου Ιωακείμ.
Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην βιοτή του Οσίου συνδυάζοντας την κοσμική ζωή στο νησί της Ιθάκης με την ζωή στο Άγιος Όρος και συγκεκριμένα στην Μονή Βατοπεδίου όπου εκάρη και έζησε εκεί ο Όσιος Ιωακείμ.
Στις ακολουθίες συμμετείχαν Ιερείς του νησιού και Ιερείς από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών και την Ιερά Μητρόπολη Γουμενίσσης. ag_iwakeimag_iwakeim (2)ag_iwakeim (3)ag_iwakeim (4)ag_iwakeim (6)ag_iwakeim (5)ag_iwakeim (7)ag_iwakeim (8)ag_iwakeim (9)ag_iwakeim (10)ag_iwakeim (11)ag_iwakeim (12)
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου